Γνήσια Ανταλλακτικά Opel , Αξεσουάρ Λιπαντικά, Τα πάντα για το Opel σου μόνο στους ειδικούς

Blog

30/11/2019
από John Doe

Opelexpert Blog, Νέα & ειδήσεις για το opel σας.

 

Κορονοϊός και ακινησία αυτοκινήτου

26/03/2020
από Owner Opelexpert.gr
Κορονοϊός και ακινησία αυτοκινήτου

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την 23/3/2020 και που θα ισχύσουν για περίπου 15 ημέρες αρκετά οχήματα αναμένεται να μηνούν ακίνητα καθώς οι ιδιοκτήτες τους θα θέλουν να προστατευτούν από τον Κορονοϊό. Η ακινησία πιθανόν να δημιουργήσει κάποια προβλήματα που σας παρενθέτουμε παρακάτω.

Μπαταρία

Η μπαταρία αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, σε μεγάλη περίοδο ακινησίας παρατηρούμε την μείωση τις ικανότητας της να εκκινήσει τον κινητήρα μας. Για να μπορέσουμε να την διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις.

 Α) Μπορούμε να αφαιρέσουμε τους πόλους της μπαταρίας με σκοπό να αποφύγουμε την αποφόρτιση διότι ακόμη και όταν το όχημα μας είναι σε ακινησία υπάρχει μια μικρή κατανάλωση.

Β) Επίσης ένας δεύτερος τρόπος είναι να προμηθευτούμε ένα μικρό φορτιστή μπαταρίας , το οποίο είναι ικανό να διατηρήσει την μπαταρία μας σε αρκετά καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Γ) Μια άλλη επιλογή είναι σε συχνά χρονικά διαστήματα ο ιδιοκτήτης να εκκινεί τον κινητήρα έτσι ώστε να φορτίζει το δυναμό την μπαταρία μας.

Ελαστικά

Κατά την ακινησία ενός οχήματος για πολύ καιρό είναι πιθανό τα ελαστικά να παρουσιάσουν απώλεια πίεσης με αποτέλεσμα το βάρος του αυτοκίνητου να δημιουργήσει “γωνίες” στα πλαϊνά του ελαστικού. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του ελαστικού και κατά την κίνηση του αυτοκινήτου να έχουμε θόρυβο ή κραδασμούς στο τιμόνι μας. Για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να ελέγχουμε την πίεση σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και να κινούμε το αυτοκίνητο έτσι έστω να έχουμε διαφορετικό σημείο επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα.   

Αντλία βενζίνης

Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε είναι η αντλία καυσίμου, αρκετοί ιδιοκτήτες αφήνουν το ρεζερβουάρ άδειο με αποτέλεσμα κατά την πρώτη εκκίνηση η αντλία να τραβήξει όλα τα υπολείμματα και να κολλήσει.  

Νέο Opel Insignia GSi με Προηγμένο Σύστημα AWD

27/02/2020
από Owner Opelexpert.gr
Νέο Opel Insignia GSi με Προηγμένο Σύστημα AWD
 • Σύστημα τετρακίνησης Twinster και ανάρτηση FlexRide mechatronic

 • Torque vectoring για βέλτιστη κατανομή ροπής και στους τέσσερις τροχούς

 • 18% πιο οικονομικό από τον προκάτοχό του χάρη σε ένα νέο, κορυφαίο κινητήρα

 • Οι παραγγελίες για τις εκδόσεις sedan και station wagon του Insignia GSi ξεκινούν το Μάρτιο  

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, ξεκινά η παραγγελιοληψία για το νέο Opel Insignia GSi. Το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Insignia διατίθεται σε εκδόσεις sedan και station wagon, με έναν ακόμα πιο εξελιγμένο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0L 169kW (230hp), νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Twinster με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) (κατανάλωση καυσίμου NEDC1: στην πόλη 8,9 l/100 km, εκτός πόλης 5,9-5,8 l/100 km, μικτός κύκλος 7,0-6,9 l/100 km, 163-161 g/km CO2, κατανάλωση καυσίμου WLTP2: μικτός κύκλος 8,8-8,3 l/100 km, 205-193 g/km CO2). Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης ελέγχει την κατανομή ροπής σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, διασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο ακολουθεί τις εντολές του οδηγού για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στο χιόνι και τον πάγο.

Σε συνδυασμό με το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης και την ανάρτηση FlexRide mechatronic, το σύστημα κίνησης καθιστά το Insignia GSi ένα από τα πιο δυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του – δύσκολα βρίσκεις κάτι πιο ασφαλές, πιο ακριβές και πιο απολαυστικό.

ΣΠΟΡ, ΚΟΜΨΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Το ΝΕΟ OPEL CORSA

30/11/2019
από Owner Opelexpert.gr
Σπορ, Κομψό, Οικονομικό: Το Νέο Opel Corsa

 • Γκάμα κινητήρων: έκτη γενιά Opel Corsa, με μηχανικά σύνολα diesel & βενζίνης και, για πρώτη φορά, αμιγώς με ηλεκτροκίνηση

 • Απολαυστικό στην οδήγηση: προηγμένοι κινητήρες, χαμηλή θέση οδήγησης, σπορ συμπεριφορά

 • Αποδοτικό: μειωμένο βάρος, μειωμένη κατανάλωση, άριστη οδική συμπεριφορά

 • Η επιλογή δική σας: εξαιρετικά σπορ GS Line, άνετο Corsa Elegance

 • Κλασικό Opel: προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix και καθίσματα με λειτουργία μασάζ

 • Καινοτομίες για όλους: οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

Η έκτη γενιά του Opel Corsa είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο για όλους. Το μικρό bestseller διατίθεται για παραγγελία από τον Ιούνιο, ως ηλεκτρική έκδοση (με μπαταρία), Corsa-e, για πρώτη φορά. Η παραγγελιοληψία για τις εκδόσεις με κλασικούς κινητήρες καύσης που είναι πιο αποδοτικοί, πιο προηγμένοι και πιο δυναμικοί ήδη ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Το νέο Corsa γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και ψηφίστηκε  “Company Car Of The Year” στη μικρή κατηγορία αυτοκινήτων από τους αναγνώστες του Auto Bild. Το  «μικρό» της Opel είναι επίσης υποψήφιο για το βραβείο του θεσμού AUTOBEST “Best Buy Cars of Europe” 2020.

Οι πωλήσεις του πεντάθυρου μοντέλου, μήκους 4,06 m, ξεκινούν με ιδιαίτερα οικονομικά μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 55kW (75hp) έως 96kW (130hp). Όλες οι εκδόσεις κινητήρων υπόσχονται μέτρια κατανάλωση και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία (κατανάλωση καυσίμου NEDC1:  στην πόλη 5,5-3,7 l/100km, εκτός πόλης 4,2-2,9 l/100km, μικτός κύκλος 4,7-3,2 l/100km, 106-85 g/km CO2, WLTP2: μικτός κύκλος 6,2-4,0 l/100 km, 140-105 g/km CO2, όλες οι τιμές είναι προκαταρκτικές).

Στην κορυφή της γκάμας κιβωτίων ταχυτήτων βρίσκεται ένα οκτατάχυτο αυτόματο. Η σπορ συνολική εντύπωση υποστηρίζεται από τη σχεδίαση μειωμένου βάρους και τη χαμηλή θέση του καθίσματος του οδηγού. Επιπλέον, η παθητική ασφάλεια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι μηχανικοί της Opel βελτίωσαν παράλληλα τις ρυθμίσεις πλαισίου και διεύθυνσης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρονται ήδη από τη βασική έκδοση. Εξίσου πειστικά επιχειρήματα είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα καινοτόμα συστήματα infotainment και μία άριστη σχέση κόστους/απόδοσης. Το Corsa φέρνει επίσης για πρώτη φορά στην κατηγορία ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλές αλλαγές σχέσεων. Είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά και δυναμικό Opel Corsa που έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε τέτοια τιμή.

Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 13.990€ (Τιμή Λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία) και περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert)  με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού. Πέραν του πλήρως ηλεκτρικού Corsa-e, διατίθενται επίσης εκδόσεις diesel και βενζίνης σε τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού: Edition στην τιμή των 15.850€ στη Γερμανία (Λιανική τιμή με ΦΠΑ), Elegance και το εξαιρετικά σπορ GS Line.

Σχεδίαση χαμηλού βάρους: η ελαφρύτερη έκδοση ζυγίζει κάτω από 1.000kg

Εκτός από τους ζωηρούς κινητήρες του νέου Corsa, η σχεδίαση χαμηλού βάρους συμβάλλει με τη σειρά της στην κορυφαία δυναμική συμπεριφορά του. Η ελαφρύτερη έκδοση της επόμενης γενιάς του μοντέλου ζυγίζει λιγότερο από 1.000 kg. Εξαιρουμένου του οδηγού, το πεντάθυρο μοντέλο ζυγίζει μόλις 980kg. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 108kg. Πρόκειται για εξοικονόμηση βάρους 10%, αν και το νέο μοντέλο έχει ίδιο μήκος, στα 4,06 m. Το κέλυφος του αμαξώματος (body-in-white) είναι περίπου 40kg ελαφρύτερο, ενώ οι πολύ συμπαγείς τρικύλινδροι κινητήρες είναι περίπου 15kg ελαφρύτεροι από τις τετρακύλινδρες μονάδες της προηγούμενης γενιάς. Το αλουμινένιο καπό επίσης εξοικονομεί 2,4kg συγκριτικά με το μικρότερο, ατσάλινο καπό του προηγούμενου μοντέλου. Στα καθίσματα έχουν επίσης εφαρμοστεί μέτρα μείωσης βάρους. Η βελτιστοποιημένη δομή των καθισμάτων εξοικονομεί επιπλέον 10kg.

Το νέο Corsa αποπνέει μία δυναμική αίσθηση μέσω της σπορ σχεδίασης – κυρίως σε συνδυασμό με τη δίχρωμη βαφή. Η οροφή είναι τύπου coupé, 48mm χαμηλότερη από του προκατόχου της, χωρίς να υπονομεύει την άνεση στην περιοχή πάνω από το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού. Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα. Ο έλεγχος και η δυναμική συμπεριφορά ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η δυναμική συμπεριφορά και η άμεση απόκριση επιτείνουν την οδηγική απόλαυση.

Το μικρό bestseller είναι επίσης πραγματικός πρωταθλητής αεροδυναμικής. Όπως σε όλα τα νέα μοντέλα της Opel, οι μηχανικοί βελτιστοποίησαν την αεροδυναμική του τελευταίου Corsa στο Ινστιτούτο Ερευνών Μηχανολογίας Οχημάτων και Κινητήρων Αυτοκινήτων (Research Institute of Automotive Engineering & Vehicle Engines), στην αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης. Αποτέλεσμα: με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,29 και, συγκριτικά  με το προκάτοχό του με περαιτέρω μειωμένη μετωπική επιφάνεια μόλις 2,13 m2, το νέο Corsa είναι από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Εκδημοκρατισμός τεχνολογιών: προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και φωτισμός matrix

Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης μέχρι πρότινος γνωστά από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ένα πραγματικά αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα αντιθαμβωτικού φωτισμού IntelliLux LED® matrix light, το οποίο η Opel κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία. Τα οκτώ στοιχεία LED ελέγχονται από τη νέας γενιάς, υψηλής ανάλυσης κάμερα και προσαρμόζουν συνεχώς τη δέσμη φωτός στις συνθήκες κυκλοφορίας και περιβάλλοντος.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως Αναγνώριση Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας (Traffic Sign Assistant) ή Automatic Cruise Control, καθώς και Flank Protection που ελέγχεται μέσω αισθητήρων, αυξάνουν αισθητά την ασφάλεια. Το τελευταίο προειδοποιεί τον οδηγό εάν μία πλευρά του αυτοκινήτου κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο, π.χ. μία κολώνα, ή ένα τοίχο, κατά τη διάρκεια ελιγμών με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 10km/h). Υπάρχουν επίσης συστήματα όπως το Side Blind Spot Alert και διάφορες λειτουργίες υποβοήθησης στάθμευσης, από park pilot μέχρι πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180-μοιρών. Το Lane Keep Assist επίσης κάνει το ντεμπούτο του στο Corsa. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει τυχαία παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποιεί τον οδηγό με ένα οπτικό σήμα και διορθωτική παρέμβαση στο τιμόνι.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες του Corsa είναι άριστα συνδεδεμένοι και ψυχαγωγούνται με μία νέα σειρά συστημάτων infotainment που περιλαμβάνει τα Multimedia Radio, Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο σύστημα Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”. Επιπλέον, το Corsa προσφέρει προαιρετικά τη νέα υπηρεσία "Opel Connect". Με χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και τρέχουσες τιμές καυσίμου, άμεση σύνδεση με υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήση έκτακτης ανάγκης, ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν πρόσθετη ξεγνοιασιά.

Η επιλογή δική σας: εξαιρετικά σπορ Corsa GS Line, άνετο Corsa Elegance

Ακόμα και η βασική έκδοση του νέου Corsa έχει πολλές τεχνολογίες και τυπικά χαρακτηριστικά Opel που αυξάνουν την άνεση, όπως θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα, δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό. Τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνουν, front collision alert με ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, intelligent cruise control, lane keep assist και speed sign recognition. Πάνω από τη βασική έκδοση, τρεις εκδόσεις εξοπλισμού που επικεντρώνονται σε διαφορετικό θέμα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες πελατών. Το Corsa Edition προσθέτει τον πιο δημοφιλή έξτρα εξοπλισμό, το Corsa Elegance είναι διαμορφωμένο για μέγιστη άνεση, ενώ το Corsa GS Line συνδυάζει πρόσθετα σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Στο Corsa Elegance (από 17.850€ στη Γερμανία, Λιανική τιμή με  ΦΠΑ), ένα κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο προς έξι κατευθύνσεις, υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο και προβολείς LED σε κλασική εμφάνιση Opel καθώς και προβολείς ομίχλης LED, κάνουν τα ταξίδια ακόμα πιο ξεκούραστα. Διάκοσμος χρωμίου, ελκυστικές ραφές και άλλες λεπτομέρειες καθιστούν το Elegance ιδιαίτερα γοητευτικό. Οι σπορ φιλοδοξίες του δυναμικού GS Line είναι εμφανείς – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σπορ καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό, αλουμινένια σπορ πεντάλ, μαύρη επένδυση οροφής και κόκκινος διάκοσμος στον πίνακα οργάνων, υπογραμμίζουν τη σπορ αίσθηση. Το GS Line αναγνωρίζεται άμεσα από μία χρωμιωμένη απόληξη εξαγωγής και τους σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Ένα Sport mode προσφέρει ακόμα πιο δυναμική απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης και το πεντάλ του γκαζιού. Οι τιμές για το Corsa GS Line ξεκινούν από 19.880€ στη Γερμανία (Λιανική τιμή με ΦΠΑ). Άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία είναι κολόνες B σε high-gloss black και ποικίλες επιλογές εξατομίκευσης. Περιλαμβάνεται μία ολοκληρωμένη γκάμα ζαντών, ένα πλήρως ψηφιακό cockpit, δερμάτινα καθίσματα ή/και δίχρωμη βαφή.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ OPEL CORSA

22/05/2019
από Owner Opelexpert.gr
Αυτό είναι το νέο Opel Corsa

Το νέο Corsa θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και σύμφωνα με την Opel θα ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά, σε όλες τις εκδόσεις του diesel, βενζίνης αλλα και ηλεκτρική. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται τόσο η δυναμική συμπεριφορά όσο και η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Το νέο Corsa βασίζεται στη νέα CPM πλατφόρμα για μικρά και συμπαγή μοντέλα, που υποστηρίζει τη λειτουργία ποικίλων συστημάτων κίνησης.

 

Οι αλουμινένιοι κινητήρες μειωμένου βάρους, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση των εμπρός και πίσω αξόνων, συμβάλλουν επίσης στο χαμηλό συνολικό βάρος. Οι συμπαγείς τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες ζυγίζουν περίπου 15 κιλά λιγότερο από τις προηγούμενες τετρακύλινδρες μονάδες παρόμοιας ιπποδύναμης. Οι 1.200αριδες τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες αποδίδουν από 75 έως 128 άλογα, με τον 1.500άρη diesel να αποδίδει 99 άλογα.

Το τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα δίνει μια σπορτίφ νότα, ενώ δεν λείπουν και οι αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα.

Το αυτοκίνητο φέρει IntelliLux Matrix LED προβολείς και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, ηλεκτρικό χειρόφρενο και μεταλλικές λεπτομέρειες.

Συνολικά, το νέο Opel Corsa σχεδιαστικά δείχνει σαφώς πιο μοντέρνο και ελκυστικό σε σχέση με το υπάρχον, ενώ και στο εσωτερικό του τονίζει περισσότερο από ποτέ τον hi-tech χαρακτήρα του.

Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε στις αρχές Ιουνίου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα από την Opel.

OPEL CONNECT: Η OPEL ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

18/12/2018
από John Doe

Η Opel συνεχίζει την ταχεία ενσωμάτωση της τεχνολογίας του Groupe PSA, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο PACE!. Μετά την ανακοίνωση ότι το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης στο Rüsselsheim θα ηγηθεί της ανάπτυξης των Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV) του Groupe PSA και την εγκατάσταση 15 Πρότυπων Κέντρων Τεχνογνωσίας στην έδρα της, η Opel θα εισάγει υπηρεσίες συνδεσιμότητας του Groupe PSA στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η μάρκα θα αρχίσει να αποσύρει σταδιακά την τεχνολογία OnStar ιδιοκτησίας GM, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Με την ονομασία Opel Connect, οι νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα διατίθενται με επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Opel εντός του 2019. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσει Opel Connect θα είναι η επόμενη γενιά Corsa, την οποία η Opel θα προσφέρει και σε έκδοση ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας. Εκτός από την κλήση έκτακτης ανάγκης, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα περιλαμβάνουν συνδεδεμένη πλοήγηση, διάγνωση οχήματος, υποστήριξη κλεμμένου οχήματος, απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση στόλου, καθώς και Apple CarPlay και Android Auto. Μέχρι το 2024, το Opel Connect θα διατίθεται σε όλη τη γκάμα μοντέλων Opel.

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα του Opel Connect, ο Λεωνίδας Μισαλάκης, Country Manager της Opel Hellas, δήλωσε: «Η Opel βρίσκεται στον προσκήνιο των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας οχημάτων. Η νέα τεχνολογία θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε αυτή τη θέση μας στο μέλλον.»

Παράλληλα με το λανσάρισμα του Opel Connect, διαβεβαιώνουμε τους πελάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν να αγοράζουν υπηρεσίες OnStar, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών OnStar από την OnStar Europe Limited μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Η Opel θα επικοινωνήσει με όλους τους κατόχους OnStar για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να τους προσφέρει παροχές αντίστοιχης αξίας σε περίπτωση που η λήξη της σύμβασή τους έχει χρονικό ορίζοντα πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας.

ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΥΛ: ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΟ OPEL GRANDLAND X

18/12/2018
από John Doe

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΟ OPEL GRANDLAND X

 • Ασφαλείς μεταφορές: Κομψά συστήματα σχαρών οροφής και πίσω τμήματος
 • Οργανωμένοι αποθηκευτικοί χώροι: Αξεσουάρ χώρου αποσκευών, λύσεις FlexConnect
 • Σωστή προστασία: Παιδικά καθίσματα για όλες τις ηλικίες και διαχωριστικό στην καμπίνα επιβατών
 • Εξαιρετική εμφάνιση: Ελκυστικές ζάντες αλουμινίου και στιλιστικές προτάσεις OPC Line

Αξεσουάρ GRANDLAND-X

Το Opel Grandland X κερδίζει αυτόματα την προσοχή με το σπορ, ελκυστικό, SUV στυλ του. Ακολουθώντας τα βήματα των επιτυχημένων Mokka X και Crossland X, το νεότερο μέλος της Opel X-Family, διαθέτει μία σειρά κορυφαίων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης που κάνουν το ταξίδι ασφαλέστερο και πιο ξεκούραστο. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό: η Opel προσφέρει μία γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το νέο SUV όπως ειδικά διαμορφωμένα, υψηλής ποιότητας γνήσια αξεσουάρ Opel καθώς και επίλεκτα προϊόντα από κορυφαίους προμηθευτές που κάνουν το Grandland X ακόμα πιο εξατομικευμένο και πρακτικό. Η γκάμα περιλαμβάνει από συστήματα μεταφοράς και σχαρών, εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και προστασίας μέχρι ζάντες και ελαστικά καθώς και αξεσουάρ αισθητικής αναβάθμισης και OPC Line.

Χ σημαίνει προσανατολισμός στα σπορ και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου: Συστήματα μεταφοράς και σχαρών Opel

Αξεσουάρ GRANDLAND-X

Το Grandland X παρέχει ευελιξία, επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε το σπορ εξοπλισμό σας στο αυτοκίνητο. . Εάν τα 1.652 λίτρα που σας προσφέρει το SUV για μεταφορά εξοπλισμού και αποσκευών δεν είναι αρκετά, η Opel διαθέτει μία πλούσια γκάμα ευέλικτων συστημάτων για το σκοπό αυτό. Με την αλουμινένια βασική σχάρα και μία πλούσια γκάμα αντίστοιχων συστημάτων της εταίρου της Opel, Thule, οι πελάτες του Grandland X μπορούν να επωφεληθούν από πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα, τα ποδήλατα μεταφέρονται εύκολα, άνετα και με ασφάλεια με σχάρες της Thule στο πίσω τμήμα του οχήματος. Επιπλέον, μπαγκαζιέρες διαφόρων σχεδίων και διαστάσεων τοποθετούνται στη βασική σχάρα οροφής, όπως η Λευκή μπαγκαζιέρα Opel με προ-εγκατεστημένο σύστημα πρόσδεσης Power-Click. Με διαστάσεις 2.050 x 840 x 450 mm μπορεί να φορτώνεται και να ξεφορτώνεται εύκολα και από τις δύο πλευρές. Αυξάνει την αποθηκευτική ικανότητα του Grandland X έως 460 L. Καθώς τοποθετείται προς τα εμπρός, δεν επηρεάζεται η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών.

Χάρη στο έξυπνο σύστημα μεταφοράς, ακόμα και ογκώδης σπορ εξοπλισμός αποθηκεύεται εύκολα στην οροφή του Grandland X. Η αλουμινένια σχάρα για surfboard στερεώνεται γρήγορα και εύκολα στη βασική σχάρα. Ιμάντες ασφάλισης φορτίου περιλαμβάνονται στο πακέτο εξοπλισμού. Σχάρες σκι και snowboard προσφέρονται επίσης για κατόχους Grandland X λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Εύκολη πρόσβαση στα συστήματα σχαρών οροφής εξασφαλίζουν τα αλουμινένια πλαϊνά σκαλοπάτια που εδράζονται άριστα κάτω από τις πόρτες, ανάμεσα στους εμπρός και πίσω θόλους τροχών. Με μία ανοξείδωτη επιφάνεια, εκτός από ανθεκτικά, αναδεικνύουν την σπορ και κομψή εμφάνιση του SUV.

 

Καθαριότητα και τάξη: Τέλεια οργάνωση, ασφάλεια και λύσεις αποθήκευσης στο εσωτερικό

Αξεσουάρ GRANDLAND-X

Για να διατηρείται η καμπίνα καθαρή μετά από μία βόλτα στην ύπαιθρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, διατίθεται ένα κάλυμμα που προστατεύει τον χώρο φόρτωσης από γρατζουνιές και λεκέδες. Το αξεσουάρ αυτό βοηθά επίσης στη διατήρηση της τάξης: με αντιολισθητική επίστρωση και υπερυψωμένα ανθεκτικά άκρα, δεν προστατεύει μόνο από τη βρομιά και την υγρασία, αλλά εξασφαλίζει οργάνωση και καθαριότητα στο χώρο αποσκευών.

Το διαχωριστικό πλέγμα ασφαλείας που χωρίζει την καμπίνα επιβατών από το χώρο αποσκευών είναι κατασκευασμένο από μαύρο ατσάλι και τοποθετείται πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών μπορεί επίσης να διαιρείται ευέλικτα με το δίχτυ Opel. Ασφαλίζει στους κρίκους πρόσδεσης του πατώματος του χώρου αποσκευών του Grandland X με άγκιστρα, και τα αντικείμενα παραμένουν σταθερά στη θέση τους και δεν μετατοπίζονται.

Μπορείτε να απολαύσετε το κάθε ταξίδι με σωστή οργάνωση χάρη στις ποικίλες, προαιρετικές λύσεις FlexConnect. Ανάμεσά τους άγκιστρα και κρεμάστρες, βάση για tablet και αναδιπλούμενο τραπεζάκι. Οι πίσω επιβάτες μπορούν πλέον άνετα να παρακολουθούν βίντεο ή να εργάζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι αντάπτορες FlexConnect στερεώνονται στη βάση που τοποθετείται στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων.

Η μέγιστη ασφάλεια είναι προτεραιότητα όταν ταξιδεύουν παιδιά με το Grandland X. Η Opel προσφέρει καθίσματα και συστήματα συγκράτησης για παιδιά όλων των ηλικιών. Χάρη στις βάσεις καθισμάτων Isofix ή/και τις στάνταρ ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, τα καθίσματα ασφαλίζουν πανεύκολα.

Για ακόμα μεγαλύτερη τάξη και καθαριότητα στο ταξίδι, διατίθενται βελούδινα και ελαστικά πατάκια που προστατεύουν το δάπεδο τόσο στο χώρο των επιβατών όσο και σε αυτόν των αποσκευών.

Αισθητική & Προστασία: Το Grandland X γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό

Αξεσουάρ GRANDLAND-X

Μαζί με τα αλουμινένια πλαϊνά σκαλοπάτια, οι λασπωτήρες αποτελούν μία ακόμα απόδειξη ότι τα πρακτικά αξεσουάρ μπορεί να είναι και κομψά: είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν τη βαφή από λάσπη, αλάτι, χαλίκι και χιόνι και φροντίζουν το Grandland X να διατηρεί τη λάμψη του με το πέρασμα του χρόνου. Το SUV μπορεί να εξατομικευτεί ακόμα περισσότερο με ζάντες αλουμινίου Opel σε διάφορα σχέδια και ποικίλες διαστάσεις. Στο εσωτερικό, χαρακτηριστικά όπως πεντάλ OPC Line από ανοξείδωτο ατσάλι ενισχύουν τη σπορ εμφάνιση.

Αξεσουάρ GRANDLAND-X Αξεσουάρ GRANDLAND-X

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΕΙΝΧΕΙ ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΑΤΙ ?

18/12/2018
από John Doe

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΣΑΣ ?

Σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων τοποθετούνται μπαταρίες υγρού τύπου µε ένα «γυάλινο µάτι». Το «γυάλινο µάτι» δίνει µέσω μιας ένδειξης χρωματισμού πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης και για την στάθμη οξέων της μπαταρίας.

Η ανίχνευση µόνο ενός στοιχείου είναι αρκετή για µια προκαταρκτική αξιολόγηση της κατάστασης φόρτισης.

Πριν γίνει ένας οπτικός έλεγχος στο «γυάλινο µάτι», θα πρέπει πρώτα µε την λαβή ενός κατσαβιδιού να γίνει ένα ελαφρό χτύπημα πάνω στο «γυάλινο µάτι». Φυσαλίδες αέρα, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ένδειξη, ανεβαίνουν µε αυτόν τον τρόπο προς τα πάνω. Έτσι η ένδειξη του «γυάλινου ματιού» γίνεται πιο ακριβής.

Παρατηρήσεις:

 • Κατά την φόρτιση της μπαταρίας αυξάνεται η Πυκνότητα οξέων µόνο στην περιοχή των πλακών.
 • Η αύξηση της Πυκνότητας οξέων πάνω από τις πλάκες γίνεται µέσω διάχυσης. Το «γυάλινο µάτι» όμως ανιχνεύει την Πυκνότητα οξέων µόνο πάνω από τις πλάκες.

Αυτό σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα λανθασμένα συμπεράσματα:

 • Παρόλο, που η µπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη το «γυάλινο µάτι» δείχνει μαύρο. Αυτό οφείλεται, στο ότι ο Ηλεκτρολύτης µε υψηλή Πυκνότητα οξέων δεν έχει ακόμα αναμειχτεί µε τον Ηλεκτρολύτη µε χαμηλή Πυκνότητα οξέων.
 • Αυτή η διαδικασία ανάμιξης (διάχυση) μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες.
 • Για µια σωστή αξιολόγηση της κατάστασης μπαταρίας θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος μπαταρίας µε ένα όργανο ελέγχου ταχείας εκφόρτισης.

ΤΩΡΑ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑΣ

18/12/2018
από John Doe

Τα αυτοκίνητά μας έχουν υψηλές επιδόσεις και κορυφαία ποιότητα. Για να είστε σίγουροι ότι πάντα θα παραμείνουν έτσι, συνιστούμε στους οδηγούς Opel να επισκευάζουν τα οχήματά τους σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ειδικότερα μετά από ένα τρακάρισμα θα πρέπει το όχημα σας να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τα γνήσια ανταλλακτικά OPEL. Μην συμβιβάζεστε με τίποτε λιγότερο από τις απατήσεις σας.

ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ EURO NCAP ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ OPEL GRANDLAND X

18/12/2018
από John Doe

Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας του Grandland X επιβεβαιώνεται στα crash tests του Euro NCAP

 • Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης & Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, προαιρετικά
 • Ο “Φύλακας Άγγελος” του Opel OnStar εξασφαλίζει πρόσθετη ξεγνοιασιά

Στις τελευταίες αξιολογήσεις ασφάλειας που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο οργανισμός Euro NCAP βαθμολόγησε το νέο συμπαγές SUV Opel Grandland X με άριστα, πέντε αστέρια, βάσει του σκορ που συγκέντρωσε σε τέσσερις τομείς ασφάλειας: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.

Στα πλαίσια του Euro NCAP, δοκιμάστηκε επίσης το προαιρετικό Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), το οποίο οι πελάτες του Grandland X μπορούν να παραγγείλουν επιπλέον του στάνταρ εξοπλισμού ασφάλειας. Σύμφωνα με το Euro NCAP, το σύστημα λειτούργησε θαυμάσια σε όλες τις δοκιμές.

Εκτός από το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, το Opel Grandland X προσφέρει πρόσθετα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας πρώτης κατηγορίας. Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), για παράδειγμα, μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια κόπωσης και να υπενθυμίζει στους οδηγούς να κάνουν τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. Ο νέος διεκδικητής της Opel στην πολύ ανταγωνιστική αγορά των SUV, προσφέρει βέλτιστη νυχτερινή ορατότητα χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Οι προαιρετικοί προβολείς AFL LED παράγουν ένα λαμπερό, λευκό φως που μετατρέπει αποτελεσματικά τη νύχτα σε μέρα και προσαρμόζεται αυτόματα στην οδηγική κατάσταση.

Ξεγνοιασιά για τους οδηγούς του Grandland X παρέχει το σύστημα Opel OnStar[1]. Εκτός από υπηρεσίες όπως Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance) ή Wi-Fi Hotspot για άριστη συνδεσιμότητα, το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας μπορεί να βοηθήσει τους κουρασμένους οδηγούς να βρουν ένα χώρο στάθμευσης[2] ή να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο[3]. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο “φύλακας άγγελος” ανταποκρίνεται αυτόματα σε συγκρούσεις, συνδέοντας τους επιβάτες με έναν εξυπηρετικό σύμβουλο, και όχι κάποιο ψυχρό μηχάνημα.