Γνήσια Ανταλλακτικά Opel , Αξεσουάρ Λιπαντικά, Τα πάντα για το Opel σου μόνο στους ειδικούς

Κορονοϊός και ακινησία αυτοκινήτου

26/03/2020
από Owner Opelexpert.gr
Κορονοϊός και ακινησία αυτοκινήτου

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την 23/3/2020 και που θα ισχύσουν για περίπου 15 ημέρες αρκετά οχήματα αναμένεται να μηνούν ακίνητα καθώς οι ιδιοκτήτες τους θα θέλουν να προστατευτούν από τον Κορονοϊό. Η ακινησία πιθανόν να δημιουργήσει κάποια προβλήματα που σας παρενθέτουμε παρακάτω.

Μπαταρία

Η μπαταρία αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, σε μεγάλη περίοδο ακινησίας παρατηρούμε την μείωση τις ικανότητας της να εκκινήσει τον κινητήρα μας. Για να μπορέσουμε να την διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις.

 Α) Μπορούμε να αφαιρέσουμε τους πόλους της μπαταρίας με σκοπό να αποφύγουμε την αποφόρτιση διότι ακόμη και όταν το όχημα μας είναι σε ακινησία υπάρχει μια μικρή κατανάλωση.

Β) Επίσης ένας δεύτερος τρόπος είναι να προμηθευτούμε ένα μικρό φορτιστή μπαταρίας , το οποίο είναι ικανό να διατηρήσει την μπαταρία μας σε αρκετά καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Γ) Μια άλλη επιλογή είναι σε συχνά χρονικά διαστήματα ο ιδιοκτήτης να εκκινεί τον κινητήρα έτσι ώστε να φορτίζει το δυναμό την μπαταρία μας.

Ελαστικά

Κατά την ακινησία ενός οχήματος για πολύ καιρό είναι πιθανό τα ελαστικά να παρουσιάσουν απώλεια πίεσης με αποτέλεσμα το βάρος του αυτοκίνητου να δημιουργήσει “γωνίες” στα πλαϊνά του ελαστικού. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του ελαστικού και κατά την κίνηση του αυτοκινήτου να έχουμε θόρυβο ή κραδασμούς στο τιμόνι μας. Για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να ελέγχουμε την πίεση σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και να κινούμε το αυτοκίνητο έτσι έστω να έχουμε διαφορετικό σημείο επαφής του ελαστικού με το οδόστρωμα.   

Αντλία βενζίνης

Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε είναι η αντλία καυσίμου, αρκετοί ιδιοκτήτες αφήνουν το ρεζερβουάρ άδειο με αποτέλεσμα κατά την πρώτη εκκίνηση η αντλία να τραβήξει όλα τα υπολείμματα και να κολλήσει.